About

XTuW8LCzMd

Sper si ma rog ca bunul Dumnezeu sa imi ajute sa pot implini dorinta mea cea mare : Sa infatisez intr-o maniera cat mai personala – in paginile acestui blog dedicat in memoria celui mai mare duhovnic daruit de Tatal ceresc neamului nostru – personaliatea coplesitoare de om si de duhovnic cu mult har a Parintelui Ieromonah Arsenie Boca . Persoana lui a impus si imune prin multitudinea talantilor daruiti lui de Domnul , talanti pe care i-a folosit si inmultit inzecit… Credinciosii care l-au cunoscut cand era in viata l-au trecut de mult in randul sfintilor Lui Dumnezeu numindu-l simplu si elocvent : Sfantul Ardealului. De ce ? Parintele a petrecut cea mai lunga perioada din viata sa ca parinte staret la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus si ca duhovnic la Manastirea Prislop, ambele in Ardeal.

Anii au trecut , alti zeci si sute de mii de credinciosi l-au intalnit intre timp si in alte locuri din tara unde il cautau caci faima lui de preot indumnezeit il urma pretutindeni , au primit binecuvantarea lui , au fost ajutati in chip miraculos (de multe ori -marturii exista intr-un numar covarsitor) , au simtit harul sau , i-au cunoscut bunatatea si smerenia…astfel Parintele Arsenie devenind ocrotitorul intregii tari si al neamului sau. Atat de mare este evlavia pentru Parinte incat noi, credinciosii crestin ortodocsi de astazi, ne-am facut icoane cu chipul sau si ne adresam lui spunand la rugaciunile noastre catre el „Sfinte Parinte Arsenie”.

„Părintele nu era doar cuvânt, era faptă. Părintele nu lucra doar cu cuvântul lui Dumnezeu, el făcea cuvântul lui Dumnezeu.” Am citat spusele parintelui Pantelimon Munteanu de la Manastirea Ghighiu. Mare adevar a grait caci Parintele Ieromonah Arsenie si-a dus intreaga lui viata in Hristos si pentru Hristos aidoma tuturor sfintilor dinaintea lui.

„Este o singura cale senina: trairea invataturii crestine , in toata adancimea ei si in toata sinceritatea noastra. Asta ramane singura cale sigura, pe care trebuie s-o invatam mereu, in fiecare rand de oameni.” (cuvant ianinte la „Cararea Imparatiei” adresat cititorilor de Parintele Arsenie).

“La Prislop si in tot locul, simti ca mainile lui stau mereu asupra noastra, cuvintele lui asupra cuvintelor noastre, lucrarea lui asupra lucrarii noastre”. “In sufletul multimii, Parintele Arsenie este de mult canonizat. Cu cat a fugit Parintele de lauda si slava lumii, cu atat il cinsteste acum Dumnezeu. Cei pe care i-a iubit si pentru care s-a rugat il inconjura acum ca niste copii ai sai.” (pr. Ciprian Negreanu)

Doresc sa alatur frumoasa Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele , oferind-o ca model de adresare din toata fiinta noastra  Domnului nostru Iisus Hristos

 

rugaciunea-de-dimineata-a-parintelui-arsenie-boca-2_2dacf858c6e5bf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s